Lody naturalne

www.kznh.org

Odkąd ludzie stali się bardziej świadomi wpływu rodzaju żywności, którą spożywają, na jakość swojego życia, wielu z nich zaczęło zwracać uwagę na to, co ma na talerzu oraz jaki jest skład danej potrawy. Wielu z nas, stara się całkowicie unikać dań wysoko przetworzonych, zawierających środki konserwujące przedłużające trwałość, a także różne dodatki chemiczne, wpływające na wygląd czy estetykę.

Z tego powodu, przemysł spożywczy, a także garmażeryjny, duży nacisk kładzie na oferowanie pokarmów, jak najbardziej naturalnych, nieprzetworzonych. Ostatnimi czasy, zapanował prawdziwy „szał” na lody produkowane wyłącznie z naturalnych składników, takich jak wysokiej jakości śmietana, własnoręcznie zmielone orzechy, starannie wybrane owoce, nie zawierające sztucznych dodatków, ani barwników.

Coś w tym jest, ponieważ wielu twierdzi, że takie lody smakują zupełnie inaczej, to znaczy o wiele lepiej, niż te masowo produkowane i sprzedawane w sklepach. Lodziarnie, posunęły się w swoim rzemiośle jeszcze dalej, gdyż potrafią już stworzyć lody w niemal każdym smaku.

Jeśli ktoś miałby ochotę na lodową gałkę o smaku bazylii, popcornu, czy ogórka, nie ma żadnego problemu. Pomyślano także o ludziach nie tolerujących laktozy, czy glutenu, produkując lody nie zawierające tych składników.

O popularności deseru, jakim są lody naturalne, można się przekonać obserwując kolejki ustawiające się, co dzień, przed tego typu lodziarniami.

Back To Top