Dania „fit”

Dania „fit”

22 lutego 2018 Wyłącz przez Antonina
www.polandmuaythai2014.eu

Nie da się zaprzeczyć, że współczesne społeczeństwo bardzo dużą wagę przywiązuje do rodzaju spożywanej żywności, dostarczania organizmowi cennych składników odżywczych wraz z pożywieniem, po to, by być zdrowym, a także móc się cieszyć nienaganną, atrakcyjną sylwetką. Mówi się nawet o zjawisku z tym związanym, które określa się potocznie „byciem fit”.

Do dań zarówno śniadaniowych, obiadowych, jak i kolacyjnych, które wpisują się w styl życia „fit”, należą potrawy rybne, wśród których najbardziej popularne są te, zawierające łososia wędzonego oraz sardynki. Posiłki te obfitują, bowiem w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, omega-3 i omega-6, które mają zbawienny wpływ na zdrowie człowieka.

Podobnie, olej lniany oraz oliwa z oliwek, które również zawierają te zdrowe tłuszcze, są spożywane głównie pod postacią sałatek i past. Dosyć często słyszy się też o potrzebie spożywania dań, bogatych w likopen, a więc wszystkich tych, które są bogate w pomidory, szczególnie występujące pod postacią pasty.

Warto więc jeść sosy, kremy, przeciery, a także pic soki pomidorowe. Dużą popularnością cieszą się też desery na bazie miodu, które jest bogaty w liczne składniki odżywcze.